Publicat de: ileanaracheru | 13/08/2009

Comentarii de politica externa

Am remarcat un comentariu interesant, pe blogul lui Denis Cenusa, despre interesele pe care Rusia le-ar avea pentru a ameninta din nou Georgia(un comunicat al Ministerul Apararii de la Moscova care precizeaza ca va pedepsi pentru pretinse atacuri ale georgienilor impotriva osetinilor. Vizita surpriza, as aduga eu, a lui V.Putin  in Abhazia, prilej cu care  acesta a afirmat ca regiunea separatista va fi ”aparata de Moscova”). Cel mai interesant argument adus de D. Cenusa mi se pare acesta:

 ”Inrautatirea climatului pe propriul teritoriu, ca urmare a seriei de atacuri teroriste, asasinate si atentate. Prin “atacarea” publica a Georgiei, Moscova vrea sa distraga atentia populatiei ruse, dar si a comunitatii internationale, de la problemele reale cu care se confrunta ea (pe langa agravarea situatiei in Caucazul de Nord, oficialii rusi incearca sa acopere cu ajutorul Georgiei impotenta statului rus de a gestiona urmarile crizei economice si financiare globale).”

Comentariul intreg aici.

Un alt comentariu interesant de pe acelasi blog este cel despre trasarea provizorie a functiilor de catre Alianta pentru Integrare Europeana(care a obtinut prin cumulare majoritatea la alegerile parlamentare din 29 iulie) din R. Moldova.

”In aceasta faza, in conditiile formulei mentionate, vom avea o Coalitie de partide democratice, in care doua partide vor fi evident “avantajate” – PLDM si PL, iar altele doua vor depinde de “suma” dialogului politic din Parlament. Acest scenariu (indezirabil pentru ultimele doua formatiuni) poate fi cauzat de pozitia ostila a PCRM-ului vizavi de M. Lupu, candidat din partea Coalitiei pentru functia de Presedinte al RM. Efectele acestei divergente se vor rasfrange si asupra AMN-ului, care conform partajarii “provizorii” dispune de poziaia centrala in viitorul Guvern – Prim-ministru.”

 Comentariul intreg aici.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: